Петима ранени край Чепеларе при челен сблъсък

5-ма мъже на възраст от 23г. до 57 години са ранени при катстрофа на пътя  между Хвойна и Чепеларе. Заради висока скорост  лек автомобил “Форд Ескорт”, управляван от 56 годишният И. Х. от девинското село Беден, при десен завой навлиза в лентата за насрещно движение и удря челно лек автомобил “Форд Орион”, управляван от 23-годишен смолянчанин.

Инцидентът  естанал вчера по обяд и по чудо се разминал без жертви. Макар и със сериозни травми, мъжете от двете коли са без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил “Форд Ескорт” , който шьофирал с несъобразена с пътя скорост, е с фрактура на тазобедрена кост, 37 годишният му спътник от от Смолян също е с фрактура на тазобедрена кост, а с травма на ломбален прешлен е 60 годишният им спътник на зцадната седалка, също от града.

В другата кола,  пострадалите са със значително по-безобидни травми- водачът-с контузна рана на коляното, а 49 годишният му спътник, също от Беден, с охлузна рана на главата.

 Всички пострадали са без опасност за живота, оказана им е медицинска помощ и са транспортирани до МБАЛ гр. Смолян за наблюдение. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на РУП – Чепеларе. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини