Танцьорите от Смолян спечелиха І място на международен етнофестивал

Танцова Формация „Зареница“  при Народно читалище „Христо Ботев -1871“ в Смолян спечели първо място на 13- тия  етнофестивал „Децата на Балканите- с духовност в Европа”.  Фестивалът се проведе в Хасковски минерални бани от 31 май до 1 юни и в него участваха над 1600 деца и младежи от България, Македония, Турция, Сърбия, Босна, Херцеговина, Молдова и Русия.

Смолян беше представен от ТФ „Зареница“  и ЦДГ „Слънце“. За прекрасното изпълнение младите родопски танцьори завоюваха първенството в категорията "СЪВРЕМЕННИ ТАНЦИ". Специалната награда-Купа-за пресъздаване на народен обичай получиха децата от група "Модерен балет" в ЦДГ "Слънце" в Смолян.

Компетентното жури, с председател доц. Красимир Петров/дългогодишен преподавател в хореографското училище и в Нов български университет/ присъди наградата на смолянските деца и връчи купа за съвременни танци, плакет и грамота за І -во място.

Медийни партньори на събитието са БНТ и БНР, които в следващия месец ще излъчат части от празника в Хасковските минерални бани.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини