Дора Янкова започна серия срещи за девинската болница

Дора Янкова и Цветалин Пенков обсъдиха мерките за възстановяване дейността на МБАЛ- Девин, която не работи вече почти две години.

Народният представител от Коалиция за България Дора Янкова се срещна с кмета на община Девин Цветалин Пенков и председателя на Общинския съвет на БСП Николай Мартинов, за да търсят решение на проблема с липсващата болница в града.

Янкова се запозна с предложенията на кмета на общината  за бъдещите стъпки във връзка с възстановяването на дейността на болницата.

Стана ясно, че тази седмица по казуса предстоят срещи в София с министър-председателят Пламен Орешарски,  министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева и министърът на финансите Петър Чоабанов.

Янкова изрази увереност, че Девин ще има болница: "Ако я няма политиката на инат, аз съм убедена, че след като обсъдим въпроса с финансовия министър, всеки момент може да бъде дадено съгласие за сключване на договор между болницата в Девин и Здравната каса", отбеляза Янкова. Депутатът от левицата напомни, че лицензът на болницата не е отнет, а тя е в забранителен режим да сключи договор със Здравната каса.

"Това беше политика "на инат" и наказване на хората от трите общини", коментира депутатът и допълни, че според нея трябва да се направи анализ как  да се реши проблемът със задълженията на болницата, защото е изключително важно гражданите на трите общини да имат лекарска помощ.

"Помолих министър Андреева спешно да покани представителите на Националното сдружение на общините, да ги изслуша и да им представи своето виждане за общинските болници", отбеляза депутатът от ПГКБ.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини