От днес два дни блокада на границата край Златоград

Протестите на бизнеса от родопския град ирегиона отново започнаха и на 23 и 24 май граничният пункт с Гърция ще бъде затворен. Няма да се пропуска да преминават моторни превозни средства в посока към Гърция. В обратна посока – от Гърция към страната ни, ще се пропускат да влизат само български граждани.

Пътуващите към Гърция могат да ползват най-близките обходни ГКПП на българо-гръцката граница – Ивайловград – Кипринос и Илинден – Ексохи, нормално функционират и ГКПП Кулата – Промахон и ГКПП Капитан Петко Войвода – Орменион. Това се посочва в официалното съобщение на регионалния пресцентър на МВР във връзка с подновените протести на граничния пункт.

Над 50 души блокираха днес границата заради наложеното еднолично от гръцките власти ограничение за преминаващите бусове-до 2 тона. Към протестиращите родопски търговци и превозвачи продължават да се присъединяват недоволни от ограниченията. Вчера председателят на инициативният комитет Наско Иванов заяви, че се очакват около 400 души да се включат в протестите.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини