Учителите шокирани от кандидатурата на Орешарски, припомнят „Седенка“ (видео)

В открито посмо до Сергей Станишев, в качеството му на председател на НС на БСП, синдикат „Образование“ и българските учители изразяват разочарованието си от визирания за кандидат – премиер Пламен Орешарски.

Шокирани и безкрайно разочаровани, те припомнят грандиозната учителска стачка през 2007г. и поставеното тогава на колене правителство на тройната коалиция.

"За българските учители и интелигенция все още тегнат обидните и нагли квалификации на тогавашния министър на финансите и безморалното сравнение на тези, които 44 дни отстояваха гражданската си позиция, със „Седенка“.

Действията на Орешарски бяха подигравка с достойнството и конституционните права на българските учители, на хилядите родители и техните деца и ученици.

С псевдо реформата в образованието, започнала през 2007 г. по идея на Пламен Орешарски, се закриха 461 училища и близо 100 детски градини, което доведе до обезлюдяване на много населени места, като доказа, че държавата абдикира от своите ангажименти за равния шанс за образование на много български деца и ученици.

Г – н Станишев, учителите в България Ви предлагат да преосмислите кандидатурата си за премиер, а до тогава да помолите г – Пламен Орешарски, преди да влезе в българския парламент, да направи публично извинение към педагозите в България и да им поиска прошка. В противен случай събитията от 2007 година и обидите към родното образование ще висят като дамоклев меч над главата на кандидат - премиера."

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини