Окончателно: В Смолян за пръв път депутат от "Атака"

Димитър Аврамов беше водач на партията в Смолян

Централната избирателна комисия обяви официално депутатите, избрани в Смолянски многомандатен избирателен район. По един мандат печелят ГЕРБ, БСП, ДПС и „Атака". Партията на Сидеров не е популярна в Смолян и областта, но сега за пръв път се сдоби с депутат от региона. Единият мандат на БСП отива при "Атака" и така областта ще бъде представлявана от по един народен представител от всички партии в 42-я парламент.

Даниела Атанасова Дариткова-Проданова, ГЕРБ;

Димитър Василев Аврамов, „Атака";

Дора Илиева Янкова, Коалиция за България;

Мустафа Сали Карадайъ-ДПС

„При сегашния начин на отчитане на резултатите всяка партия получава мандати там, където има най-много гласували за него и не се губи дори един глас на национално ниво", заяви тази сутрин по БНТ Ралица Негенцова, говорителка на ЦИК. Според нея е справедливо едно депутатско място да бъде спечелено с 475 гласа, а на друго – с 11 хиляди гласа. ДПС в Кърджали не можа да вкара 4-ти депутат от Кърджали с остатък от 4 800 гласа, но те помогнаха на Петя Раева от Пловдивско да стане депутат във Видин едва с 474 гласа.

В Смолян пък Димитър Аврамов от „Атака" стана народен представител с 1 403 гласа, за сметка на гласовете на БСП.

Така роденият през 1943година във Враца журналист от партийния вестник "Атака" ще представлява Смолян в новия парламент.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини