ДПС с рекорден брой жалби в РИК Смолян

18 жалби за нарушения са подадени от ДПС в РИК далеч преди края на изборния ден, съобщи областният председател в Смолян Салих Аршински.

В 4 секции в община Доспат са получени повече бюлетини, които не са отразени в протоколите. Над 100 броя бюлетини са засечени само до обяд в 4-те доспатски села Црънча, Бръщен, Чавдар и Касъка.

Масово представителите на Секционните избирателни комисии отказват на представителите на Движението за права и свободи да преброят наличните бюлетини, съобщиха от пресцентъра на партията. В секциите има вкарани огромен брой бюлетини, които надхвърлят определената по закон бройка за област Смолян. Сигналите основно са за секции в Златоград, Доспат, Смолян и Чепеларе, твърдят от партията.

От ДПС съобщиха още, че в деня на размисъл ръководство на партията вкупом е получило sms-и с призив да гласуват за Касим Дал.

На мобилните си телефони над 2 хиляди души от ръководния актив на Движението в цялата страна, са се сдобили с такива агитационни съобщения. От ръководството на партията недоумяват по какъв начин са получени телефонните номера на всички партийни шефове от структурите в страната.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини