Светлето от Смолян проходи след операцията в Турция

На момичето от Смолян са необходими още 80 000 евро за костен мозък

Светлана Килявкова от Смолян усешно се подложи на операция с кибер нож в клиника в Турция.

23-годишното момиче страда от левкемия, а преди месеци лекарите откриха тумор в мозъка й, който спешно трябваше да се оперира. Масирана камрания за набиране на средства от хора от цялата страна успя за броени дни да осигури нужните пари за първата операция, след която тя вече ходи.

 Синеокото момиче не може да скрие радостта и усмивката си, а всичко, случило се през последните 30 дни обяснява единствено като "чудо".

„Първо искам да благодаря на всички хора и на вас медиите, защото сега се чувствам много добре. Чувствам се прекрасно. Мога да ходя", сподели пред Нова телевизия момичето Светлана Килявкова.

След успешната операция в Турция обаче, сега тя се нуждае от спешна трансплантация на костен мозък, но семейството й няма необходимите за това около 80 хил. евро. В краен случай донор ще стане брат й.

В целия Смолян-на обществени места и търговски обекти има касички за доброволни дарения, които продължават да се събират от местните хора. Сега обаче сумата е значителна и ще бъде нужна нова кампания за осигуряване на цялата сума за спасяване на живота на Светлето.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини