ДПС представи листата си в Смолян без един кандидат- днес му се родило детенце

С химна на България и на Европейския съюз ДПС  откри предизборната си кампания в препълнената зала на планетариума в Смолян.

Залата избухна в аплодисменти при изпълнението дуета от гайда и гласа на Кристина Енгерова на емблематичната родопска песен „Бела съм, бела, юначе”, известна като химн на Родопите.

 Областния председател на ДПС в Смолян Салих Аршински, представи листата от 8 кандидат-депутати от ДПС за област Смолян.

Единствен от кандидатите, който не присъстваше в залата, защото днес е станал баща за пръв път, беше 8-я в листата инж. Вахидин Каръшев. Той е млад специалист, с опит в строителната дейност, дългогодишен активист на ДПС в община Рудозем.

Местните активисти веднага видяха добра поличба в съвпадението на старта на предизборната кампания на ДПС в Смолян и раждането на дете на техен човек.

Водач в листата на ДПС – Смолян е Мустафа Карадайъ,

Снимка от ляво на дясно: Карадайъ, д-р Янков и Петя Ризова.

родом от село Борино, към момента секретар на Централното ръководство на партията. Той беше обявен като „спасителят на Доган” ,след като при опита за покушение Карадайъ пръв скочи на трибуната , за да защити лидера на партията.

Той е математик, завършил Софийския университет и няколко години е бил преподавател в УНСС, а в политиката е от началото на 90-те като основател на националното младежко ДПС.

Втори е д-р Владимир Янков от Рудозем, ветеринарен специалист, сега е трети мандат общински съветник от ДПС в община Рудозем и получи широка подкрепа от местните структури при номинациите за листата.

Трета в листата е Петя Ризова, родом от Плевен, но от 8 години живее в Смолян. Симпатичната млада дама е симпатизант на партията, представител е на гражданската квота, управител на хотел в Пампорово.

Под №4 е Пламен Айвазов, общински председател в Доспат, а на последните избори е бил кандидатът на ДПС за кмет на общината.

Снимка: д-р Фиданов, Младен Исаев, Росица Станевска.

Екс областният управител в периода 2005г.-2009г. д-р Петър Фиданов е на пето място, макар той да е сред най-популярните лица на ДПС, не само като партийен активист с дългогодишен опит, но и като лекар, специалист по травматология в смолянската болница.

След него е Младен Исаев – съветник от ДПС в община Девин, в момента е председател на Общинския съвет.

На 7-мо място е Росица Станевска, която е в ДПС от 2011 г. и от 10 г. работи в сферата на застраховането.
Водачът на листата на ДПС в Смолян Мустафа Карадайъ обяви, че като математик той прогнозира 40 депутата от ДПС в бъдещия парламент и поне два мандата за движението в Смолянско.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини