Слави Бинев даде листата на ЕИ "Помак" в Смолян

Ефрем Моллов е първи в кандидат-депутатската листа за Смолян на "Горда България"

 Водач на листата на коалицията “Горда България” в Смолян е Ефрем Моллов, който е председател на създадения преди около половин година Европейски институт “Помак”. Той е бил упълномощен от Слави Бинев и Явор Диджиев от Съюза за стопанска инициатива. Втори в листата на Слави Бинев, който влезе в европарламента през 2007г. от "Атака" е Мехмед Дорсунски. Той е автор на пропагандната книга „История на ахрените”. В четивото той твърди, че българите мюсюлмани са от арабски произход и че Родопите не принадлежат на България. Дорсунски отбелязва в книгата си, че пътят, по който ще се запази българската нация е само един – обръщането към исляма по модела на Иран. Името му се свързва и като иницианор за учредяването на партия "ПОМАК" „Обединение за мир, автентичност и култура“. Другите в листата на "Горда България" за Смолян са  Рамадан  Кехайов, Славчо Заимов и Юсеин Бошнаков.

До преди дни човекът на Бинев в Смолян беше Петър Кадиев, който стана областен председатели и направи структурата на партията в Смолян. Той обаче хвърли оставка и напусна, след като от централата са наложили за водач на партийната им листа Ефрем Моллов.

“Имената в листата, която аз предложих на нашата централа, бяха подменени. Бяха променени идеите, местата на хората. Аз не мога да не бъда солидарен с моите хора – тези, които бяха непрекъснато с мен и всъщност заедно трябваше да постигнем промяната", обясни Петър Кадиев, който е собственик на кабелна телевизия "Фотон К" в Смолян. Веднага след напускането на ГОРД Петър Кадиев оглави друга листа – тази на коалиция “Гражданска листа "Модерна България”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини