Проблемът с липсата на болница в Девин се разплита?

Тежката ситуацията с липсата на болницата в Девин днес обсъдиха министър-председателят Марин Райков, министърът на здравеопазването Николай Петров, министърът на финансите Калин Христов и кметът на община Девин Цветалин Пенков.

Министърът на здравеопазването е запознал премиера със започналата работа по създаването на кабинет и възможности за прием за стационарно лечение, оборудван с най-необходимата медицинска техника в сградата на “Спешна помощ” в Девин.

Заедно с това за жителите на града ще бъдат предоставени подвижни лаборатории, оборудвани с допълнителна медицинска апаратура.

Целта е всички спешни случаи да получат нужната грижа на място, да бъдат стабилизирани и тогава да бъдат транспортирани за лечение в Смолян. В същото време министърът на финансите Калин Христов предложи да се търси начин общината да стартира нужните процедури, така че запорът от сградата на общинската болница да бъде прехвърлен към друг адекватен имот на общината, за да бъде гарантиран интересът на кредиторите.

Целта е в момента, в който сградата на Общинската болница бъде освободена от тази тежест, тя да бъде предоставена на Министерство на здравеопазването, което от своя страна да осигури по-нататъшното менажиране и функциониране на болницата.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини