Показват на абитуриентите трагичен филм по действителен случай

За да предпазят младежите от трагични последици, на абитуриентите ще бъде показан филма “Животът е с предимство”. Лентата е направена от Министерство на образованието по реален случай и разказва трагичната история  на момче, приковано в инвалидна количка след катастрофа, причинена от пиян младеж.

Служителите на сектор “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян и на Районните управления “Полиция”, съвместно със служители на здравната инспекция ще посетят всички учебни заведения в областта, за да беседват младежите, завършващи средното си образование. Пътните полицаи ще запознаят абитуриентите с някои основни препоръки за безопасно поведение на пътя, извлечени от анализа на пътните инциденти в страната, възникнали през последните години. По време на беседите със завършващите ученици ще се акцентира и на рисковете за любителите на мотоциклети, които със затопляне на времето стават активни участници в пътното движение. Към тях пътните полицаи също ще отправят някои препоръки за безопасно поведение по пътищата.

В рамките на беседите с 12- класниците ще бъдат обсъдени основните причини за възникване на пътнотранспортни произшествия с абитуриенти по време на баловете, като особено внимание ще се обръща на шофирането след употреба на алкохол и рисковете от трагични последствия.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини