Болната Светлана от Смолян замина за клиниката в Турция

И една снимка от днес - Светлето със семейството си пред Клиниката, вече се вижда надеждата в очите на всички, благодарение на помощта ви!

Снимка: Фейсбук



23-годишната Светлана Килявкова замина за лечение в Турция. На 2 април болното от левкемия и с тумор в мозъка момиче трябва да пристигне в клиниката. “Там са запознати с нашия случай и се надяваме час по-скоро да се вземат мерки”, сподели Костадин, баща на Светлана.

Само за една седмица по банковата сметка и с дарителски кампании се събраха над 97 000 лева.

“Нямам думи, за да изразя съпричастността на българина, на родопското население, което се лиши от малкото си средства, с които разполага, за да помогне на приятел в нужда”, споделиха родителите на девойката.

 “Не съм подозирал, че ще стане така, сякаш съм в друго измерение. Надеждата ми е много голяма”, допълни Костадин Килявков.

Сумата за клиниката в Анадолския център “Джон Хопкинс” в Истанбул е налична, но след лечението с кибер нож на Светлана й предстои още по-сложна интервенция – трансплантация на костен мозък, за която са нужни много повече средства.

За страшната диагноза левкемия Светлана научава преди четири години. Наскоро лекарите установяват, че се е появил и рецидив – тумор в малкия мозък, за който лечение в България няма.

Хирурзите в турската клиника обаче са установили, че образуванието в мозъка й е доброкачествено и вероятно ще се повлияе добре от интервенцията с Кибер- нож! За момента лечението продължава с химиотерапия, която също се очаква да даде добри резултати!

"Благодарение на услилията на всички Ви, вече Светлето е в добри ръце и се грижат чудесно за нея! Днес тя отново е усмихната благодарение на помощта Ви! Благодарим от сърце за помощта! ", пишат близките й на страницата в социалната мрежа.

За момента за химиотерапия са необходими 30 000 Евро, след като се установи как се повлиява и кога може да бъде извършена трансплантация, ще стане ясно и каква сума е необходима за това.

Кампанията по набиране на средства продължава и може да помогнете като направите дарения по сметката IBAN: BG77 CECB 9790 1087 6209 00
Титуляр: Светлана Килявкова
Централна Кооперативна Банка
Или чрез pay pal:
paypal: st.kil@abv.bg

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини