Закриват ски сезона в Пампорово с безплатен лифт

Зимният ски сезон в Пампорово ще бъде закрит официално на  14 април, когато всички любители на белите спортове ще могат да ползват безплатно лифтовете в комплекса, обявиха от дружеството "Пампорово"АД, стопанисващи съоръженията в курорта. До тогава, ще са валидни намалените цени на целодневната картата за лифтовете, които са 39 лева, а полудневната 25 лв. за възрастни. За деца цените са - съответно по 23 лв. за цял ден и 15 лв. половин. До 14 април се очакват предимно българи да посетят курорта.

Преобладаваща част от туристите в Пампорово през изминалия зимния сезон са били българи- над 50 % от общия поток. Увеличение при чуждестранните клиенти се забелязва при турските и балканските групи като цяло, а руските туристи са около 40 на сто повече от миналата зима. Относителният дял на английските и ирландски ваканционни групи е сравнително непроменен в сравнение със ски сезон 2011 – 2012.

Договорите с туроператорите за следващата зима показват увеличение по отношение на британските туристи. Като нов пазар за другия ски сезон се очертават групи от Скандинавските страни- Финландия, Швеция, Норвегия, Дания.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини