Ученици се състезават в риболов край Девин

На 6 април, събота, в зоната за риболовен туризъм в местността Струилица край Девин ще се проведе състезание по риболов за ученици. Право на участие има всеки ученик от І до ХІІ клас, който притежава заверен риболовен билет за 2013 година, обявиха организаторите от Териториално предприятие „Държавно ловно стопанство Извора” и община Девин.

Специално за състезанието, зоната, в която ще мятат въдици участниците, ще бъде зарибена с балканска пъстърва. Деца и младежи ще се състезават в две възрастови категории – първа – ученици от І до VІ клас и втора – от VІІ до ХІІ клас. Въведени са европейски стандарти на състезателен риболов –  след регистрация от съдиите всяка уловена риба ще се връща обратно в реката, която е част от защитената местност „Поречието на река Девинска”.

Първенците ще се определят по критерий – брой уловени риби за 1 час. Класиралите се на първите три места в двете категории ще бъдат наградени. Състезанието по риболов е част от проявите, посветени на Седмицата на гората. За желаещите да участват в състезанието община Девин е организирала транспорт до местността Струилица. Тръгването ще стане на 6 април, събота, в 8,30 часа от Старата върба.

Срокът за записване е до 5 април.

Заявките се подават на телефони 03041/2174; 0879 221 530; 0879 221 584.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини