Младежи седнаха на горещите столове в община Смолян

Днес Община Смолян беше домакин на инициативата „Мениджър за един ден”.

Денислав Козарев  пое огърлицата на властта  от кмета Николай Мелемов и седна на горещия стол. Градоначалникът го въведе в кметските дела – приема на граждани, проблеми с безработицата, строителството и разбира се текущите ангажименти. Младежът бързо трябваше да схване и работата на Общинския съвет, за което се срещна с  председателя му Филип Топов.

Славка Махайлова и Глория Хаджииванова  поеха  ангажиментите на зам.-кмета Марин Захариев, а Божидар Панайотов  седна в стола на секретаря Замфир Копчев. Младежът миналата година участва в същата инициатива и тогава изпълняваше функциите на кмета Мелемов.

 Медийният център оглавиха  Венета Заимова и Анастас Вълков. Останалите младежи поеха функциите на директори на дирекции.  

След приключване на работния ден те споделиха, че да се носи огърлицата на властта е голяма отговорност.

„Беше вълнуващо да седна на кметския стол и да се запозная отблизо с проблемите”, коментира Денислав Козарев, който мечтае да се посвети на информационните технологии и се надява да остане в България, а не да я напуска, за да търси развитие в друга държава.

„Имаме нужда от промяна в манталитета, тя ще дойде от вас-младите хора, подчерта кметът Мелемов.

Славка Михайлова представи пред ръководството на общината своя проект  за парк „Дядовата ръкавичка”. В него са предвидени зони за отдих, стрелбище, шах и много развлечения, като всичко е съобразено да може да се ползва и от  хората с увреждания. Зам.-кметът Марин Захариев призова тийнейджърите  с интересни идеи да се обръщат към местната власт за съдействие.

„Управленците” получиха  сертификати за участието си в  инициативата „Мениджър за един ден”, която се организира за дванадесета  поредна година от фондация „Джуниър Ачийвмънт България” .

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини