Родопски ученици мериха сили в кулинарно състезание

 „По следите на кулинарната традиция” беше мотото на кулинарно областно състезание, което се проведе за втора година в девинския хотел „Персенк“ .

Във вкусната и атрактивна надпревара се включиха четири професионални гимназии от Смолян и областта, в които се обучават ученици в професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“. Целта на състезанието е учениците да покажат какво знаят и умеят в конкурентна среда, която да стимулира развитието им в областта на хотелиерството, ресторантьорството и кетъринга.

Освен това състезанието дава възможност да се съпоставят резултатите от обучението по едни и същи професии на областно равнище и да се създадат условия за творчески контакт между ученици и учители от сродни професионални гимназии.

Всички участници се представиха достойно в оспорваната кулинарна надпревара, в която учениците разгърнаха своя талант и изявиха способностите си. Те показаха красотата на кулинарните изделия, магията на коктейлите, изкуството на сервитьора и презентираха дейността на туроператора.

Във всяка от състезателните дисциплини бе излъчено училище-победител.

В дисциплината „Най-добър млад хотлиер“ първенец стана ПГ „Христо Ботев“ в Златоград.

Смолянската професионална гимназия по туризъм спечели категорията „Най-добър млад сервитьор-сомелиер“ , а връстниците им от ПГ „Васил Левски“ в Доспат станаха първи в „Най –добър млад сервитьор“.

 Девинската ПГЕ „А.С.Попов“  получи приза за „Най-добър млад готвач“.

Победителите получиха грамоти и предметни награди, връчени от началника на Регионален инспекторат по образованието – Смолян Иван Муцевски, както и награди от община Девин.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини