Започна пролетно почистване на Смолян- приоритет са зелените зони

Продължава усилената работа по почистване на Смолян от хвърленият пясък за опесъчаване през зимата. Служители от звеното по чистота на фирма „Титан Клинър”, заедно с десетки работници от програмите за заетост към община Смолян, работят във всички квартали на областния град. Основно се работи по улиците „Невястата”, „Първи май”, бул. „България”, „Бузлуджа”, „Родопи”, „Коста Аврамиков”, „Тракия” и др.

Движението по тези улици е затруднено заради множеството работници по платното.

Водачите трябва да се движат с ниска скорост и повишено внимание.

До края на месец март първостепенните и второстепенни улици на Смолян ще са почистени основно, обещават от фирмата. Дейности по почистване на пясъка текат и в по-големите села.

Паралелно с това започна и пролетното почистване на зелените зони и междублокови пространства. Звено „Озеленяване” към „Титан”, както и обучени специалисти, прочистват храстите и подрязват естетически дърветата, почистват градинските от шума и други отпадъци. Приоритетно се работи в централата градска част, както и района около улица „Родопи” и МБАЛ- Смолян, където са премахнати редица опасни дървета.

Във връзка със затопляне на времето и предстоящото почистване на дворове, градини и прилежащи територии, от „Титан” се обръщат с апел към гражданите, да не се изхвърлят растителни  отпадъци, клони и дървета в съдовете за битова смет. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини