Социалният министър обеща помощ за евакуираните заради свлачище родопчани

Тотю Младенов се срещна със семействата от неделинското село Тънка бара, които бяха евакуирани от домовете си, заради активизиралото се свлачище от проливните дъждове преди повече от месец.

Заедно с кмета на Неделино Стоян Беширов, министърът в оставка дари продукти от първа необходимост на хората, чиито жилища са застрашени от срутване. Той се ангажира да съдейства по най-бързия начин да се отпуснат нужните средства за укрепване на свлачището, за да могат хората по се върнат в домовете си. Близо 18 души, сред които и малки деца в момента живеят в сградата на училище.

Битовите условия са много тежки - няма баня, санитарен възел и удобства, които са нужни за нормалния им начин на живот.

По-рано днес Тотю Младенов днес откри в Неделино два социални обекта. Център за настаняване от семеен тип ще поеме грижите за възрастни хора с физически увреждания, който ще се издържа с общински средства. Капацитетът на центъра е 10 места, а за живущите там ще се грижат 9 души персонал. Социална кухня в Неделино ежедневно ще осигурява топла храна за 41 души, които са на месечно подпомагане. Тя ще функционира до края на 2013 г., а дейността й се реализира от фонд „Социална закрила”. Над 120 хиляди са разкритите работни места по програми за алтернативна заетост в страната, за които ежемесечно се дават по 50 млн.лв.,обобщи социалният министър.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини