Кметът на Чепеларе с три акта за нарушения по ЗОП

Тодор Бозуков с гафове при обществените поръчки

Сметната палата наложи три глоби на кмета на Чепеларе. Актовете на Тодор Бозуков са съставени заради открити нарушения от инспекция при обявяването на обществени поръчки. За всяко едно нарушение Бозуков ще трябва да плати глоба от 3000 лева.

При проверката се установява, че на 15 юни м.г. Бозуков е издал разрешение, чрез което е открил процедура на договаряне без обявление с предмет „Възстановяване на пропаднала подпорна стена на път в гробищен парк", без да са налице предвидените в закона основания за това. С деянието е извършено нарушение от Закона за обществените поръчки.

Другият акт на Бозуков е заради откриване на процедура на договаряне, също без обявление, с предмет „Изграждане на подпорна стена и възстановяване на аварирал водопровод и канализация в трасето".

Третата глоба на кмета също е след издадено разрешение, с което е открил процедура на договаряне без обявление с предмет „Възстановяване на пропаднало пътно платно, укрепване на ската от долната страна на пътя и изграждане на стоманобетонна подпорна стена на обект".

Тодор Бозуков обжалва наложените глоби пред Районен съд–Чепеларе.

Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини