Чистят ударно смолянските улици от пясък и сол

За първи път община Смолян започва ранно почистване на улиците от пясък и сол. Вече започна усилена работа по почистване на смолянските улици от хвърления до сега пясък за зимно поддържане. Всички служители по чистотата на „Титан Клинър”, както и десетки работници от програмите за заетост към община Смолян от днес събират пясъка по централния бул. „България”, улиците „Хан Пресиян”, „Бузлуджа”, „Дичо Петров” и др. Пясъкът се събира в чували, които след това ще се извозват с техника на почистващата фирма от градското депо за отпадъци. За почистването на пясъка местна фирма и „Титан” предоставят повече от 5000 найлонови чували.  Мярката цели града да бъде по-чист, както и да се ограничи запрашаването.

Акцията ще предпази градската канализация и пречиствателна станция от пясъка и няма да се допусне в период на по-обилни валежи от дъжд, потоците с вода да носят инертния материал към дъждопреливните шахти. До края на месеца всички главни и второстепенни улици в града ще бъдат почистени.

Метеорологичните условия също позволяват работа на терен. Липсата на снеговалежи, както и сравнително високите температури също създават условия за работа. С ранното почистване ще се сложи край на запрашеността през пролетта. Най-вероятно улиците ще се почистват още веднъж, тъй като опесъчаването ще продължи поне до средата на месец март, след което ще започне и измиване на града.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини