Смолян на бунт срещу безобразията на ЕВН и сметките за ток

Над 300 души се събраха на втория пореден протест срещу "безумията" на ЕВН и драстично надписаните сметки за ток днес в Смолян.

Пред сградата на Родопския драматичен театър близо два часа родопчани викаха: ”Мафия", „Вън от България" и „Боклуци".

Жителите на областния град призоваха управляващите незабавно да национализират електропреносните дружества и да въведат ясно отчитане на изразходената енергия.

„Протестът не е политически и нека политическите сили да не се опитват да вадят дивиденти от него", призоваха от трибуната организаторите от Гражданско движение „ДНЕС".

„България се събуди, събудихме се и ние, родопчани", заявиха от движението, подкрепени с бурни викове и възгласи от множеството.

 „Време е политиците, които ние избираме да носят своята отговорност", възкликнаха гражданите.

В писмено питане към правителството и енергодружеството родопчани ще отправят най-острите проблеми и въпроси, сред които :

Защо последните сметките за ток са в пъти по-високи от същия период на миналата година, въпреки, че зимата е много по-лека от миналата.

Защо инкасаторите са засекли по-дълг период от време, и за какво са „необяснимите” такси, които надуват драстично сметките, искат да знаят още местните хора.

 „Не искаме да сме бели роби в собствената си държава", заяви едно от лицата на Гражданско сдружение „ДНЕС" в Смолян народната певица Златина Узунова и допълни, че Смолян не е дълбока провинция,

защото и тук живеят много будни граждани, които не са безразлични към това, което става в България.

"Ще се борим и ще отстояваме правата си", заяви тя и добави, че България се нуждае от политици,

които да работят за държавата, а не тя за тях, за да спре гоненето на младите в чужбина.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини