Ахмед Доган ще бъде водач на две депутатски листи?

„Всички ние тук бихме били щастливи,  г-н Доган да води две листи, законът не позволява да води повече”. Така председателят на ДПС Лютви Местан отговори на въпроса, дали почетния президент на Движението ще се кандидатира за депутат.

Новият лидер на партията се срещна тази вечер в Смолян с ръководствата на местните структури, за да представи новото ръководство и основната линия на политика преди изборите.

„Демокрацията в България трябва да се възстанови, защото нещо куца-за 3 години ГЕРБ отклони страната от нормалното демократично развитие”, заяви Местан.

„Защото това което се случи на 8-та конференция на ДПС не беше технически пропуск в системата за сигурност в България - това беше уродлива проява на изкривената демокрация”, каза още Местан и допълни, че в нито една нормална демокрация не се случва това, което се наблюдава в България - героизиране на един потенциален убиец на политически лидер и това да е теза, зададена от висши държавници в изпълнителната власт, които да стоят зад подобен сценарий.

Друг акцент в бъдещата политика на Движението ще бъде интеграцията –процес, който според ДПС дори още не е започнал – особено в силовите структури на държавата. В подкрепа на твърдението си, Местан обяви, че през последните 3 години около 5 хиляди души от младежкото ДПС са били уволнени от местните и държавни администрации, „което няма нищо общо с демокрацията”, заключи новият лидер на ДПС.

Приоритет на ДПС е и в следващото управление да се обърне внимание на планинските и бедни райони, каквито са Родопите.

Местан още допълни, че увеличението на европейските субсидии за 2014-2020г. не е заслуга на Борисов, а е част от договора за присъединяване на България към ЕС. "Борисов трябваше да договори включването на страната в списъка за специални траншове, които се дават на държави застрашени от бедност", коментира още лидерът на Движението и допълни, че в него фигурират Гърция, Испания,Естония,Литва и Латвия и други. Местан очерта още и рамката на предизборната политика на ДПС: ”Ние няма да отговорим на нито една провокация, ще отговорим само с бюлетините”, като пример за запазване на честния вот с надеждата, че управляващите няма да използват държавния инструментариум за предизборна агитация и натиск, допълни Местан.

В отговор на изявление на вътрешния министър Цветан Цветанов, че ГЕРБ са успели да пробият ДПС районите, Местан коментира: „В случая виждаме един силов министър, полицай по професия, като един политически романтик -мечтател. Всеки има право на своите цветни сънища. В случая това са цветните сънища на министър Цветан Цветанов. Да е жив и здрав”.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини