Можем да протестираме като "дръпнем шалтера"

За желаещите да протестират срещу високите сметки за ток, но нямащи възможността да излязат на площадите, вече има начин – могат „Да дръпнат шалтера за един час“. За тези, които не могат да стигнат до митингите в някой голям град, се появява призивът в социалните мрежи “Един час без  ток, няколко лева по-малко за монополите”. Инициативата е на Петър Скакалов, подвизаващ се под facebook името "Най-бедният човек във Фейсбук”. Призивът е простичък:

„На 17.02.2013, ако нямате неотложно гледане на сериал, новини, или задължително готвене и пране, изключете тока си за един час. Помолете и всичките си приятели, заплашете всичките си врагове. Един приятел каза, че е удобно от 18:00 до 19:00 часа. На мен — също! Така че, това е времето. Целта е простичка — да не купуваме един час скъп ток. Мисля, че това ще внесе семпъл икономически щрих към снежните топки, яйцата, доматите и блокадите на пътища. Монополът го боли най-много в джоба"

До момента малко повече от 2000 човека за заявили своето участие, близо 500 все още се чудят дали няма да изпуснат някой мач или друго предаване, а поканените са повече от 25 000.

Повече информация за инициативата може да откриете на тук.

Пепа Славчева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини