Смолян шашна туристическа борса с родопски специалитети

За поредна година община Смолян участва на традиционното Международно туристическо изложение "Ваканция и СПА Експо", което тази година празнува 30 годишен юбилей.

Смолян се представя в партньорство с община Чепеларе и Регионална туристическа асоциация "Родопи", като освен с туристическа информация, регион Средни Родопи се прoмотира и с богата дегустация на родопски храни - пататник, баница, млечни продукти, сладка от диви плодове и мед, която предизвиква жив интерес сред посетителите и участниците на борсата.

В последните няколко години интересът към Родопите се засилва, отбелязват организаторите. Освен рекламата на щанда на Смолян, на две видеостени течеше и промоционален филм за Родопите, привлича вниманието на посетителите с красотите от защитените местности и природните забележителности в района.
Атракция бе програмата на феномена Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, която ще се изнесе на щанда на Смолян и Чепеларе.
"Ваканция и СПА експо" има сериозен принос в развитието и популяризирането на българския туризъм, за привличане на нови туристи от цял свят, които откриват в лицето на България своето място за посещение и почивка.
Изложението се провежда под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма в партньорство с БАТА, БХРА и Столична община. През тази година с щандове участват Гърция, Сърбия, Македония, Турция, Катар, Индонезия и др.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини