Утре-нов сняг до 10см., поледица и 4 градуса под нулата

До обяд днес 90% от улиците в Смолян са почистени до асфалт., съобщават от фирмата „Титан Клинър”.

Довършват се третостепенните улици в кварталите „Каптажа” и „Долно Райково”.

Продължават обаче проблемите  с безразборно паркирани автомобили, които затрудняват достъпа на техникат в голяма част от града, особено в блоковите жилищни райони.

В сила са следните ограничения:

всички автомобили да са задължително с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, „Смолянски езера”, кв. „Езерово” и прохода Превала. С повишаване на температурите започна и снеготопене, като се очаква до вечерта, голяма част от новообразувалата се снежна покрива да изчезне.

Четири машини продължават разчистването на пътя до село Мугла и Регионалното депо за битови отпадъци в местността „Теклен дол”. Един снегорин работи по пътя за село Турян, работи и машина за опесъчаване.

Според синоптичната прогноза, с която разполага пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” , до края на деня и през нощта не се очакват нови валежи. Температурите обаче ще се понижат до минус 4 градуса, което ще създаде условия за поледици утре сутрин и ще наложи усилено опесъчаването на улиците.

Утре педи обяд, ще започнат нови валежи от сняг, като се очаква нова снежна покривка от 8см. По-значителни валежи от сняг в региона се очакват в периода 15-18 февруари.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини