Внимание:Падащи камъни и мъгла в Смолянско

Проходими при зимни условия са пътищата в общините Смолян, Чепеларе и Мадан.

Пътните настилки са предимно мокри, на места с частично заледени участъци, а температурата е около 2 градуса над нулата.

Времето е облачно със съвсем слаб снеговалеж в Смолян и Чепеларе. Над 1300м. надморска височина заради5 мъгла видимостта е намалена до 150м. Няма затворени и непроходими пътища, но по шосетата на територията на трите общини е повишена опасността от падащи камъни.

Въведени са следните ограничения: всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътя Смолян – Мугла. Два снегорина работят по пътното платно, след като за последното денонощие се образува нова 15см. покривка от сняг.

Четири машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” обработват общинската пътна мрежа с пясък и сол в Смолян, една в Чепеларе, три в община Мадан.

Според метеорологичната прогноза, с която разполага фирмата днес ще бъде предимно облачно, със слаби превалявания от сняг, като не се очаква образуването на нова снежна покривка. През нощта температурите ще паднат до минус 3 градуса, а утре сутринта ще завали дъжд. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини