Плевнелиев обеща президентско рамо за Смолян и Родопите

Кметът на Смолян изложи проблемите на региона свързани с инфраструктурни проекти, земеделие, животновъдство и ски-туризъм на среща с държавния глава в Президентството, пордължила повече от час.

 Плевнелиев се ангажира да постави въпроса за ГКПП Рудозем-Ксанти на високо ниво в Гърция и Европейската комисия., както и да съдейства за разширяването на пътя Асеновград-Смолян.

Той ще повдигне и въпроса за подпомагане на стопанства с под пет крави, които в момента са лишени от субсидии, което президентът определи като „несправедливо”

Във връзка с проявеният от виетнамски инвеститори интерес към селското ни стопанство,  Плевнелиев обеща да промотира Родопите при посещението си във Виетнам с правителствена делегация. 

Държавният глава заяви, че ще предложи ежегодното състезание по ски за чуждите дипломати и посланици, следващата година да се проведе в Пампорово и Чепеларе, за да се популяризира още повече тази част на Родопите.

„В тази насока той изрази ясна позиция, че трябва да се развива ски-туризма и да се изграждат още писти и съоръжения, разбира се като се спазва законодателството в тази област, разказа след срещата кметът  Мелемов. Той дискутирал с държавния глава и темата за включването на представители на регионите в планирането на ресурсите по финансовата рамка за страната ни за периода 2014-2020 година.

"Президентът Плевнелиев е категоричен, че регионът трябва да върви напред и да се развива, като адресира конкретните нужди на Родопите като дестинация за всички видове туризъм. Държавният глава обеща пълната си подкрепа за община Смолян и се постигна договорка през тази година да посети областния град, за да се поставят на фокус местните актуални проблеми", обобщи смолянският кмет.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини