Момче и две девойки ранени при верижна катастрофа в Смолян

Трима души са ранени в следствие на едновременни нарушения на двама водачи на „Ауди”-та, 19 годишният В.Ж. от Смолян и 29 годишен мъж от смолянското село Бостина. Момчето предприело неправилно изпреварване и се натресъло в друг нарушител на правилата за движение – 29 годишния Г.С., който пък неправилно завивал с  „Ауди” –то си. Инцидентът между двете немски возила обаче продължил във верижен удар на колата на Г.С. във противопожарен кран, който пък се натресъл в паркиран лек автомобил „Нисан”. Пътният инцидент се разиграл на 6 февруари около 20 часа вечерта на една от най-натоварените и рискови улици „Хан Пресиян” в Смолян. При удара колата на Г.С. се запалила, огънят тръгнал от акумулатора, изгоряла  и част от ел.инсталацията на аудито му. Екип на РС ПБЗН – Смолян е извършил пожарогасенето.

При катастрофата е бил ранено момчето В. Ж. -  което е с разкъсно-контузна рана на главата и контузна рана на десен крак. То е настанено без опасност за живота в МБАЛ-Смолян. Две момичета, пътували с него също са пострадали. Девойките по на 17г. и 18г. и двете от града, са с контузии на краката и ръцете, една от тях и на челото. Те са прегледани в МБАЛ-Смолян и им е назначено домашно лечение.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОД МВР и РУП – Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини