Млади родопчани правят Банка-събират пари за "мечтите" на връстниците си

Първият екип от 7 младежи на възраст от 17 до 24 години, беше създаден на семинар в Смолян. Младите основатели застават начело на първата Младежка банка в Смолян, но преди това бяха обучени как да управляват и развиват концепцията й . По време на обучението младите хора сами определиха области, в които ще финансират проекти на други млади хора от Смолян, а те са именно - Спорт, Образование, Култура и Изкуство.

Тази седмица екипът инициира прочуване сред другите млади хора в града, от какво те имат нужда и какво биха направили в полза на общността, ако имат пари. Именно финансирането ще бъде осигурено от фонда на Младежка банка.

Прочуването ще се проведе на живо в центъра на Смолян днес и утре, а до края на седмицата ще се оставят и  анкетни карти в училищата и общежитията в Смолян.

Младежите ще открият първата Младежка банка в родопския град с голямо парти в края на февруари, а парите, които ще се събират от входа, ще бъдат първите за паричния фонд, с който ще се реализират идеите на техните връстници.

НЧ „Бъдеще сега” 2006, което координира работата на Младежката банка в Смолян, ще отговаря за отчетността на събраните средства.

След като екипът на Младежката банка набере средства за фонда, Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ),  ще добави още толкова.

„Младежка банка – Смолян” е финансиранa от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Младежка банка”, с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини