След два месеца откриват 3D кино в Смолян

В края на март в Смолян ще се открие дългоочакваното 3D кино.

След като от години областният град няма дори обикновено кино, родопчани може би ще дочакат модерния вариант на филмовия екран още в началото на пролетта.

Това се договориха кметът на общината Николай Мелемов и президентът на "Александра груп"Стефан Минчев, който вчера е бил на среща с местната власт. 

Собственикът на верига "Арена" на място е разгледал малката зала в сградата на затворения Родопски драматичен театър, която сега посреща гостуващи театрални постановки от време на време.

В тази зала най-вероятно ще бъде разположен кино салона, а договорката е в най-кратки срокове да приключат необходимите ремонти на помещението.

Под ръководството на специалисти ще се монтира и техниката -последно поколение в 3D визуализацията .

Киното ще бъде със запазената марка на "Арена България", като има идея на следващ етап за кино салон да се приспособи и голямата зала на театъра, която ще се оборудва със специална апаратура тип „падащ екран”.

Така голямото помещение в емблематичната сграда на РДТ ще бъде мултифункционална и може да се използва за театър, кино, конферентни прояви и други публични обществени събития.

.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини