Пампорово събира световния елит на ски-учителите

За пръв път в спортната история на Югоизточна Европа състезание на ISIA ще се проведе не къде да е, а в родопския курорт Пампорово.
В периода 28 -31 януари 2013г. Сдружение "Българско ски училище" , съвместно с к.к. Пампорово ще бъде домакин на 13-то Световно първенство на Международната асоциация на ски инструктурите

Интересът за участие е много голям, а стартовете започват само 4 дни след успешното провеждане на Европейската купа за жени в курорта. Пампорово за втора поредна година беше домакин на състезание от такъв ранг, което само по себе си е изключително висока оценка за организацията и състоянието на пистите и съоръженията в курорта.

Президентът Росен Плевнелиев лично награди победителките от гигантския слалом и поздрави домакините от „Пампорово” АД, както и кметовете на Чепеларе и Смолян, Тодор Бозуков и Николай Мелемов, и областния управител Стефан Стайков за отличната организацията на Европейската купа по ски-алпийски дисциплини за жени.

В момента в курорта има над 50 см. нов сняг и успешните стартове за състезанието, известно като олимпиадата на ски учителите от цял свят са гарантирани.

То няма състезателен характер, а има за цел  популяризиране на снежните спортове, обучението и развиването на зимния туризъм, както и достиженията в технологиите и в ски екипировката. На него страните участнички представят своите постижения в развитието на зимните спортове. От ръководството на “Пампорово” АД възнамеряват да продължат да кандидатстват за нови състезания, подготвяйки се да предложат домакинство и за Световната купа по ски. Съвместно със сдружение “Българско ски училище” и общините Смолян и Чепеларе, Пампорово се кандидатира за домакинство през 2019 година на Интер ски конгрес.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини