Погребват съпрузите Тепавичарови в Нареченски бани

Бабата на Николина Тепавичарова и днес не проумява как се стигнало до трагедията

Трагедията с Николина и Георги дълбоко потресе хората в Чепеларе и Нареченски бани, а местните още не могат да повярват, че кървавата трагедия се е случила именно с тях.

В Чепеларе и Нареченски бани, от където родом са Николина и Георги- всички са единодушни - двамата са били прекрасно семейство, винаги заедно.  Така и ще бъдат погребани в Нареченски бани. "Няма да ги разделяме, нека са заедно, както бяха и като живи", реди разстроената бава на Николина.

„Чудесно семейство бяха. Усмихнати, лъчезарни. Почти всяка седмица ги виждах с децата. Родителите на Георги са живи и здрави, работят, нямат здравословни и финансови проблеми. Вестта за смъртта на семейство Тепавичарови ми дойде като гръм от ясно небе”, каза кметът на село Нареченски бани Димитър Бакалски.

Всеобщо е мнението, че семейството не давало никакви признаци на финансови затруднения, дори често пътували по екскурзии и почивки. Определят ги и като много грижовни и отговорни родители, които се грижели всеотдайно за малките си момчета. Свързвала ги голяма ученическа любов още от техникума по туризъм в Чепеларе, който 28-годишната Николина завършила с отличен успех 5.67 преди 11 години.

„Не може да е вярно. Когато разбрахме за трагедията, изтръпнахме”, коментираха потресени жители на родопското градче, познавали жертвите. Родителите на убитата жена въртели малък бизнес със стаи за настаняване и хранителен магазин в Чепеларе. През лятото баща й Емил Царев, известен в Чепеларе като Емо-Царя, починал и това помрачило плановете на фамилията. В почернената къща в родния град на Николина сега е останала само възрастната й баба Нина, на която е кръстена. Жената не е на себе си  и не може да проумее как се е стигнало до трагедията, за която научила от телевизията.

„Не знам защо стана така. Често идваха тука. Толкова хубави дечица - засмени ...Учудвам се, не знам какво да мисля”, мълви потресената възрастна жена. Баба Нина разказва, че дъщеря й Албена, майка на Николина, е била в Пловдив в четвъртък за изследвания и вечерта останала да нощува при дъщеря си и зет си. Тръгнала си в петък следобед, без да подозира нищо.

„Нямало е нищо, нито някакви изгледи, нито нещо лошо е приказвал, всичко беше от хубаво по-хубаво, а Гошо беше добър човек- как можа с никого да не сподели, да си каже болката. Само той си знае”, недоумява баба Нина.

Разбрала обаче от дъщеря си, че вечерта в четвъртък Георги е бил притеснен и вдигнал кръвно.

„Дъщерята казваше, че е взимал хапчета. Албена си дойде в петък, а събота звъня на Николина, но така и не успя да се чуе с нея”, връща лентата на последните събития бабата. Според нея инцидентът е станал още в петък вечерта, след като дъщеря й си е тръгнала.

„Нищо е нямало. И аз съм ходила при тях, всичко от хубаво, по-хубаво”, реди жената. Знае, че младите имали голям заем, не е наясно с точната сума на кредита, но предполага, че е към 100 000 лева. Всеки месец внасяли по 1 500 лева за кредити в банката, но не са се оплаквали, че имат финансово трудности.

Баба Нина обаче признава, че зетят Георги се притеснявал и освен, че работел при военните, обикалял по селата да взима поръчки за дограма. Гледал е да има странични доходи, за да можели да покриват заема. В стаите, които дават под наем нямало редовно гости, а от магазинчето се изкарвало колкото да преживяват. Преди време имали заведение, но не било на сметка и на негово място направили магазин, в който сега въртят заедно с дъщеря й Албена.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини