Поледица и висока скорост вкараха в катастрофа сина на д-р Дариткова

 Синът на шефката на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова се разминал без травми при катастрофата, в която попаднал вчера на шосето между кварталите „Райково” и „Устово” в Смолян.

18 годишният Борис загубил управление над джипа на майка си, който шофирал на път за училище. Возилото се ударило в автобусната спирка наблизо, след което се спряло в тротоара.

„Той физически е съвсем добре, в момента е на урок по химия, слава Богу, че се размина без физически травми, но вероятно е изпитал шока от случилото се”, обясни д-р Дариткова и допълни, че тепърва ще води разговори със сина си, защото е била в София по време на инцидента и още не са се виждали.

Шефката на парламентарната комисия е категорична, че синът й ще се поучи от преживяното, защото и той- като всеки млад шофьор е с повече самоувереност зад волана, от колкото позволява краткия му опит.

Според КАТ катастрофата е станала поради движение с несъобразена скорост с пътните условия в заледен участък, а минути по-късно в същия район „Ауди 4″  се ударило челно в камион „Ман“. Поредицата от инциденти вчера изглеждала като верижна катастрофа, а заледеният участък е бил опесъчен и обработен едва след трите сблъсъка за броени минути на натовареното шосе.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини