Кметове и общинари в Смолянско с нарушения в декларациите за имоти и доходи

Кметовете на две общини в Смолянско са в списъка на Сметната палата, с висши държавни длъжности, нарушили правилата за деклариране на имуществото и доходите през миналата година.

Градоначалникът на Неделино Стоян Беширов е подал встъпителна декларация през 2011 г., но в нея не е декларирал данни за съпругата, която притежава дялове в дружествата "Вили-50" ЕООД , "Ес-Би-ЕН-Виолета Беширова" ЕООД в гр. Неделино и "Есвиен" ЕООД в с. Войводиново, общ. Марица.

Председателят на Общински съвет – Чепеларе Костадин Петков също е в списъка на Сметната плата, защото е „забравил" да декларира, че е собственик на джип „Тойота Рав 4".

Бившият зам.кмет на Чепеларе Георги Пепеланов също е попаднал в списъка, защото не е декларирал данни за съпругата си, която притежава дялове в дружеството „Данигма" ЕООД – Смолян.

Пропуски в имотните декларации са констатирани и при длъжностни лица в община Девин. Бившият председател на Общинския съвет и действащ общински съветник Михаил Дамянов, е пропуснал данни за съпругата си, която притежава дялове във фирмата „Лавина 3" ЕООД -Девин.

Зам.-кметът на общината Пламен Балтийски не е споменал в декларацията си, че съпругата му притежава два броя ливади с обща площ 11,68 дка в землището на село Триград. Другият зам.-кмет на Девин Владимир Даскалов не е посочил собствеността си върху ливада с площ 4,665 дка в землището на града.

Кметът на община Рудозем – Румен Пехливанов е подал встъпителна декларация през 2011 г. и уведомление през 2012 г. , но не е декларирал данни за съпругата си, която притежава дялове в дружествата „Арт холидей" ЕООД-Пловдив и "Глобал тръст" ООД, гр. Рудозем.

Зам.-кметът на община Рудозем – Недко Кулевски е подал встъпителна декларация през 2011 г. Не е декларирал притежавани ливада - 11,307 дка в с. Борие и 1/2 ид.ч. от дървопроизводителна горска площ – 20,002 дка в землището на Рудозем.
Румен Терзиев – председател на Общински съвет в Доспат е подал финална декларация през 2011 г. за притежавани ливади с обща площ - 3, 324 дка, вместо - 7, 258 дка в землището на Доспат. Той не е декларирал притежавани дялове в "РЕДЖИ" ЕООД, гр. Доспат.

Председателят на Общински съвет-Златоград Григор Джангалов пък е пропуснал да впише в декларацията си, че изплаща „Шевролет Круз", взет на лизинг.
Сметната палата публикува списъци на лицата по чл. 2, ал. 1 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности с ежегодни декларации или уведомления, подадени през 2012 г. и с встъпителни и финални декларации от 15 ноември 2011 г. до 15 ноември 2012 г., за които проверките на декларациите или уведомленията са приключили със заключение за несъответствие. Съгласно закона, списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност".


Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини