Смолянска фирма с награда сред 12-те най-иновативни предприятия в страната

Собственикът на компанията Кирил Асенов на церемонията по награждаването

Смолянската компания "Арексим инженеринг" бе наградена в категорията „Социално въздействие върху регион“, в конкурса на Министерство на икономиката и енергетиката, Мисията на Световната банка в България и Фондация "Приложни изследвания и комуникации" като домакин на Enterprise Europe Network - Българи и Представителството на Европейската комисия в България.

Компанията,  създадена в Смолян през 1991 г., е водещ производител на технически изделия от пластмаси и понастоящем в нея работят 420 души персонал. Основната й дейност е производство на високотехнологични пластмасови компоненти и щприц форми за тях. Фирмата участва в конкурса с технология за три компонентно шприцване, която е новост за България и позволява едновременно шприцване на  детайл/изделие с три различни материала, с три различни цвята и механични свойства. АРЕКСИМ Инженеринг има изградено тясно партньорство с Техническия колеж в Смолян, като организира стажантски програми и спонсорира с оборудване.

Целта на конкурса е да насърчи иновационната дейност на българските предприятия, както и да популяризира предприятията, участвали в конкурса, и постигнатите от тях резултати в областта на иновациите.

Да покаже пред широката общественост добрия пример и да вдъхнови повече български фирми за успех.

На церемонията присъстваха президентът Росен Плевнелиев и Ръководителят на Представителството на ЕК в България Зинаида Златанова, както и много представители на държавни институции, научните среди и бизнеса.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини