Кметът Мелемов забрани строителните дейности в Пампорово

Заповедта на градоначалника е във връзка със старта на зимния туристически сезон. Идеята е строежите да  се преустановят и замръзаят, както и товарните коли обслужващи тези дейности, за да не се пречи на туристите в курорта.

Кметската заповед спира всички строителни и монтажни работи, както и движението на строителна техника и механизация по уличната регулация на територията на курортен комплекс Пампорово, в частта му на община Смолян. От 15 дкември до 30 март  в курортните ядра „Студенец", „Язовира"и „Малина", кметската заповед е в сила.

От общинската управа напомнят, че всички възложители и изпълнители на строежи в описаните по-горе територии, трябва да вземат и необходимите мерки за обезопасяването им, както и да се изчистят тротоарите и уличните платна от строителните материали и механизация, разположени извън строителната площадка.

В срок до 27 декември трябва да представят в Община Смолян копие от Акт- Образец 10, съгласно Наредбата № 3 за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, заедно с описаните мерки за обезопасяване.

Засегнатите от строителството зелени площи, транспортна и техническа инфраструктура в срок до 27 декември да бъдат почистени и възстановени в първоначалния си вид, като се осигури нормален пешеходен и транспортен достъп.



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини