Пенсионерите железничари ще пътуват гратис и догодина

Пенсионерите- железничари и сега работещи в системите на националната компания „Железопътна инфраструктура“и БДЖ ще продължават да пътуват безплатно. Всички те ще запазят картите си за гратис пътуване.

 Споразумението беше постигнато между синдикатите и ръководствата на „Холдинг БДЖ” ЕАД и Национална компания „Железопътна инфраструктура”, съобщиха от пресслужбата на Министерството на транспорта и информационните технологии.

 „До 15 февруари 2013 г. всички пенсионирани железничари ще могат да ползват досегашните преференции за безплатно неограничено пътуване, но с нови образци документи“, цитират от пресслужбата транспортният министър Ивайло Московски. По думите му след тази дата, освен картата, те ще трябва да, разполагат и с билет с нулева стойност. Талонът за пътуване ще се издава от билетна каса или във влак. За пътуване без билет с нулева стойност ще се налага глоба съгласно Тарифата за превоз на пътници.

Служителите на БДЖ и НКЖИ също запазват преференциите си. През първите четири месеца на 2013 г. те ще ползват поименни карти, като преди всяко пътуване са длъжни да се снабдят и с билет с нулева стойност от касите или от влака, с който пътуват.

 Министър Ивайло Московски разпореди да бъдат възстановени и спиранията на бързи влакове в определени гари, за да имат хората от тези населени места възможност да ползват железопътен транспорт. Разписанията трябва да бъдат променени от 18-и декември (вторник).

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини