Втори ден бой и юмруци в украинския парламент

В Украинския парламент си се бият не за първи път. Сн. 27.04.2010

За пореден ден сградата на украинския парламент стана арена на яростни сблъсъци между депутатите. И днес представители на опозицията и на партията на президента Янукович влязоха в открит конфликт.

От вчера новият състав на парламента в Украйна се опива да проведе пленарна сесия, която обаче бива прекъсната от избухналите сблъсъци между депутатите.

Поводът за днешния конфликт беше физическият опит на представители на опозицията да попречат на гласуването в парламента за избор на говорител на институцията, предложен от управляващите от „Партията на регионите", съобщава Ройтерс.

Припомняме, вчера при започването на парламентарната сесия се стигна до юмручен бой, след като опозиционни депутати започнаха да скандират „Не на дезертьорите", атакувайки двама народни представители, за които се смята, че се присъединяват към партията на Янукович.

Заради избухналите сблъсъци Микола Азаров, който бе номиниран за втори премиерски мандат от партията на президента, се заключи в кабинет в сградата на парламента, изчаквайки страстите да утихнат, отбелязва агенцията.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини