11 села в Смолянско без ток заради снеговалежите

По данни на електроснабдителното дружество, заради авария, причинена от паднало дърво върху главен електропровод, без ток са 11 селища в Смолянско.

На тъмно са селата Влахово, Тикале, Требище, Лъка, Подвис, Тикале, Ровино, Търън, Требище, Селище, Еленска. Всичките са в долното поречие на река Черна, което показва, че е аварирал главен електропровод. Техници нa EVN работят по отстраняване на аварията.

Постепенно се нормализира пътната обстановка в Смолянско след обилния снеговалеж днес. Снежните валежи престанаха, съвсем слаб сняг прехвърча по планинските върхове. 

Остават в сила ограниченията за всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата от Смолян към селата Мугла и Турян, както и кварталите „Езерово” и „Смолянски езера”.

Същото важи и за колите през планинските проходи Рожен, Пампорово и Превала. 

Верижен булдозер и колесен снегорин разчистват пътя към село Мугла и Регионалното сметище. Снежната покривка е от 12см. в Смолян, до 60см. по високите части на село Мугла.

Заради очакваните ниски температури в следващите дни, екипите на „Титан” ще засилят работата си по опесъчаване на пътната мрежа.

Най-студено ще бъде в утре- сряда вечерта, когато се очакват температури от минус 17 градуса.

 Призовават се водачите на МПС да не предприемат пътуване ако нямат подходящи зимни гуми. Като цяло първият по-сериозен сняг за този сезон в Смолян не изненада фирмата.

Всички машини чистят съгласно утвърдения график и маршрути. След започване на снеговалежа първостепенно се поддържат централните градски части, линиите на автобусния транспорт, подходите към болницата, полицейските управления, административните сгради, както и училищата.

На втори етап са главните улици към кварталите и махалите на града, а най-късно се влиза и в третостепенните улици. От фирмата призовават гражданите да не оставят автомобилите си, паркирани по улиците, тъй като по този начин се затруднява достъпа на специализираната техника.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини