Отварят болницата в Девин като филиал на държавна лечебница

На извънредно заседание общинският съвет в Девин, но без гласовете на ГЕРБ, даде съгласие за учредяване на дъщерно дружество на МБАЛ-Смолян, на мястото на затворената общинска болница. Новото лечебно заведение в родопския град ще бъде филиал на МБАЛ – „Д-р Братан Шукеров – Смолян или на друго държавно здравно заведение, посочено от министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Председателят на Общинския съвет Николай Мартинов от БСП, призова министър Атанасова в най-кратък срок да задейства необходимите процедури и болницата да заработи с минимум 4 отделения, които да са финансово и кадрово обезпечени.

„Това е позицията на Общинския съвет, подкрепена от 13 съветника от всички партии, като 4 от съветниците на ГЕРБ гласуваха „против” и „въздържал се”, заяви Мартинов. Той посочи, че политическите сили в Девин са обединени и с днешното си решение дават ясно послание до правителството.

„Вече е зима и проблемът не бива да се отлага повече”, заяви шефът на местния парламент и допълни, че въпреки решението ако скоро няма отговор и действия от здравния министър, протестната готовност остава.

„Направихме всичко, което бе поискано от нас. Дадохме съгласие и за разкриване на филиал на смолянската болница, за което седмици наред настояваха министър Атанасова и председателя на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, затова сега те са на ход и очакваме в най-скоро време възстановяване на болницата в Девин”, подчерта Мартинов.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини