Прогнозите сочат силни валежи от сняг и дъжд в Смолянско

Силни валежи от дъжд и сняг се очакват в Смолянско на 8 и 9 декември. Пътноподдържащите екипи на „Титан Клинър” в Смолян и Чепеларе ще работят с извънреден график за студентския празник. Според синоптичната прогноза, получена вън фирмата, в двата дни пътната обстановка ще се влоши. Валежите от сняг ще започнат в събота около 11.00 часа, като към 17.00  часа ще преминат в дъжд.

Валежът ще продължи до късния следобед на 9-ти декември, когато с падане на температурите, отново ще премине в сняг. Заради студентския празник в региона се очакват много гости и сериозно натоварен пътен трафик.

В Чепеларе и Смолян приоритетно ще се поддържат главните пътни артерии, както и обектите, в които има настанени студенти. Автомобилите за сметосъбиране също ще работят през почивните дни, като ще се наблегне основно на  Пампорово, Чепеларе, Смолян и курортните села, където се очакват около 6000 гости.

От фирмата призовават студентите и близките, с които ще празнуват да не предприемат пътуване в планината, ако нямат подходящи зимни гуми и вериги. Желателно е да се избягват отдалечените и високопланински места заради риск, за  по-бавно почистване на пътищата при обилните снеговалежи.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини