Турци превземат Пампорово тази зима

Цените на лифт-картите няма да се вдигат, курортът с нови екстри

Над 100% ръст на турски гости за новия зимен сезон очаква планинският курорта тази година. Това съобщи изпълнителният директор на „Пампорово”АД Мариян Беляков и посочи, че прогнозите са само на база предварителни записвания.

На практика резервациите продължават, защото гостите от Турция предпочитат неорганизирани пътувания със собствен транспорт и тепърва ще правят още заявки. „Този сезон турските гости ще са около 7-8% от всички чужденци в Пампорово, което е изключителен успех за Пампорово в този необятен пазар”, коментира Беляков.

Цената за еднодневна карта за ползване на съоръженията в курорта остава 50лв., въпреки нарасналите разходи на дружеството.

Като цяло зимният курорт очаква 47 % ръст на туристите спрямо миналата година, а от дружеството са инвестирали 5млн.лв. за подобряване на ски услугите и съоръженията.

Направени са уширения на пистите, сложена е около 3 хил.метра предпазна мрежа по рисковите трасета, които допълнително са обезопасени с множество дюшеци.

Закупени са нови 10 оръдия за изкуствен сняг и така системата от 120 оръдия ще прави плътна настилка.

Модерна утъпкваща снега машина за 403 хил.евро от този сезон ще работи за поддръжка и  перфектното състояние на снежните трасета.

За първи път в Пампорово стартира и картоматна система за директна продажба на лифт-карти, която ще разтовари касите в пиковите дни.

4 устройства за онлайн продажба, чрез кредитна или дебитна карта, вече са монтирани на централни места в курорта.

От този сезон стартира и модерна информационна система, която в реално време ще излъчва информация за състоянието на ски съоръженията, отворени писти и работещи лифтове.

На дигиталните информационни табла около пистите на секундата ще се дава и информация случай на аварии по лифтовете.

След цялостната подмяна на триседалковия лифт от станция  „Малина" до връх Снежанка, скиорите вече ще се возят два пъти по-бързо -с 5м. в секунда и най-популярната писта ще се спаси от тапите в пиковите часове.

Планира се откриване на зимния сезон за 15 декември, като скиорите ще ползват безплатно лифтовете през уикенда, а седмицата след това ще е с намалени цени на картите от 29 лв..

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини