Фолклорно надиграване -" На хорото в сърцето на Родопите " се проведе днес в Смолян.

На 17 ноември на  площад "Свобода " в града се събраха  танцови клубове и формации от Смолян, София, Пловдив, Свиленград и селата Първенец и Широка лъка.

Съорганизатори на фолклориадата са Военен клуб -град Смолян с ръководител Любенка Стойчева и Военно формирование 28330 с командир подполковник Димитър Кацаров,  под патронажа на община Смолян.

Участваха фолклорен клуб  при Народно читалище "Христо Ботев 1871" в Смолян, група за автентичен фолклор село Широка лъка, Школата по народни танци "Еремия" в София, както и клубът по народни танци "Веселяци" в Свиленград.

В танците и забавата се включиха и клубът по народни танци "Луди млади" в Пловдив, детският танцов ансамбъл " Еньовче" в Смолян, танцовият клуб "Жарава" от пловдивското село Първенец и хороигралците от клуб "Хоро" в Смолян.

Въпреки мрачното време на проявата се събраха много граждани и гости на родопския град.

Участниците се представиха с по два танца и всички заслужено спечелиха аплодисментите  на смолянската публика.

Фолклориадата завърши с връчване на грамоти на всички участници от началника на Военен клуб в Смолян Любенка Стойчева, а накрая времето се усмихна и надиграването завърши с едно дълго и продължително хоро под съпровода на гайдарите от "101 каба гайди".

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини