Набези от мечки и товарни коли мъчат хората от селата в община Баните

В селата Загражден и Давидково в община Баните, беше поредната среща на шефа на Областната дирекция на полицията в Смолян и началника на РУП в Мадан.

Още през септември комисар Кирил Хаджихристев започна откритите приемни в региона, за да чуе проблемите и исканията на населението в региона.

Като проблем жителите на Давидково поставиха движението на товарни автомобили по туристическия път от селото през с. Манастир до гр. Лъки, тъй като тежките автомобили рушат пътя, а и създават предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия.

Комисар Хаджихристев пое ангажимент да изпрати писма до кметовете на общините Баните и Лъки, с предложение по общинските трасета да се въведат ограничения за движение на товарни автомобили, а органите на полицията да извършват последващ контрол.

Кметът на Давидково Севда Чолакова повдигна въпроса за поставяне на изкуствена неравност за ограничаване на скоростта на главната улица в селото, което беше основно искане и на предишните срещи на Хаджихристев с родопчани.

Сериозен проблем за жителите на село Стърница, според кмета, са набезите на мечки. По негови думи през последните 10 месеца са станали 8 нападения от мечки в района на селото. Управникът отправи молба към директора на ОД МВР – Смолян да предприеме някакви действия, за да се създаде организация за своевременна и бърза реакция на всички компетентни институции в случай на нападение от мечка.

„Не вадете парите при „произшествие" по телефона”, пък призоваха представителите на органите жителите на малките населени места.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини