Безплатни спортни занимания започват в димитровградските градини по проект

С децата в градините ще работят специалистите от СК по бадминтон "Вапцаров" към ОУ "Ал.Константинов"

Три спортни клуба в Община Димитровград стартираха проекти, насочени към  занимания на малчуганите в детските градини в димитровградско.

Това са ФК "Димитровград-1947", СК по джу джицу "Бугари" и СК по бадминтон "Вапцаров", коментира гл.експерт в Спортното министерство за Хасковска област Силвия Тенчева.

Проектите са по линия на пилотната програма на Министерството на Свилен Нейков под надслов "Спорт за децата в детските градини". Тя стартира от началото на ноември.

От общо 6 одобрени за Хасковска област разработки, три са в община Димитровград, подчерта Тенчева. Подадени за финансиране са били общо 9 проекта.

"За пръв път се прави програма за децата в детските градини, като целта е да се запознаят със спорта и основните двигателни навици", добави още експертът.

Спортните занимания са безплатни, а специалистите от клубовете ще преподават на децата два пъти седмично по 30 минути на място в градините.

В рамките на проекта ще бъдат закупени и различни уреди за видовете спорт, които ще останат да се ползват от детските заведения и в бъдеще. Продължителността на разработките е половин година.

СК по джу джицу "Бугари" също ще обучава малчутаните
И треньори от ФК Димитровград ще занимават децата с основните техники във футбола

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини