Мечета-полицаи подариха на детските градини в Смолян

В 10 детски градини в Смолян са организирани посещения на полицейски инспектори.

Мероприятията са в чест на празника на полицията – 8 ноември.

Служителите на реда подаряват на групите в детските градини играчки – мечета с полицейски униформи, които да напомнят на децата, че полицаите са техни приятели и винаги могат да разчитат на тях, ако се нуждаят от помощ.

Мечетата са изработени в рамките на международния проект "ХЕРА", по който ОД МВР – Смолян е асоцииран партньор. Проектът е финансиран от Европейската комисия чрез програма "Дафне III" и е с водещ партньор Местната полиция на Валенсия – Градски съвет на Валенсия, Испания.

При срещите си с децата Полицейските инспектори разясняват на малчуганите каква е ролята на полицейския служител, в какви случаи да се обръщат към него и как да го намерят, припомнят и някои основни правила за безопасно поведение на децата - при среща с непознати, когато са сами вкъщи, когато се движат по улиците.

Във вторник в ОД МВР – Смолян официално ще стартира поредната Детска полицейска академия. В нея ще се включат 30 деца от V до VIII клас от ОУ "Стою Шишков" с. Търън, общ. Смолян. Учениците ще се обучават в академията до края на месец април 2013 г.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини