Жертвите на Санди в САЩ и Канада - поне 28

Най-малко 27 души са загинали в САЩ заради бурните ветрове и наводненията, съпътстващи урагана Санди, а в Канада е регистрирана една жертва, съобщиха властите, предаде БГНЕС.

Петнайсет души са загинали в щата Ню Йорк, написа в Туитър губернаторът Андрю Куомо, като 10 са убитите само в Голямата ябълка, според кмета Майкъл Блумбърг.

В Ню Джърси убитите са трима, в това число двама съпрузи, загинали от паднало дърво върху колата им. В нея били и двете им деца, които останали невредими.

В Кънектикът убитите са двама, включително един пожарникар, а в Пенсилвания - други четирима.

Във Вирджиния и Мериленд са били убити две жени. В Северна Каролина в болница е починала една жена, която е успяла да се спаси при потъването на ветрохода "Баунти".

Над 8,1 милиона домакинства по Източното крайбрежие на САЩ са останали без ток след преминаването на супербурята, сочат данни на американското правителство, предаде АФП.

Най-тежко засегнати са районите на Ню Джърси, Ню Йорк и Пенсилвания, съобщават от американското министерство на енергетиката. В Ню Джърси без електричество са 2,5 милиона домакинства, в Ню Йорк – 1,96 милиона, а в Пенсилвания – 1,26 милиона.

Общо проблеми с електроподаването има в 17 щата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини