Кристина Кирова: Ще помня олимпиадата цял живот!

Кристина Кирова показва медала и диплома от международната олимпиада

Благодарности към ръководителя си в кръжока по астрономия Димитър Кокотанеков, преподавателите си в ПМГ "Ив.Вазов" и началната си учителка Мариана Стефанова отправи днес деветокласничката Кристина Кирова.

Пред журналисти тя разказа за десетдневния си престой в Южна Корея, от където се върна с бронзов медал.

Кристина спечели отличието в международната олимпиада по астрономия, като част от отбора на България. За пътуването и разходите по престоя се е погрижила американската фондация "Америка за България".

Националният ни отбор се е върнал от Южна Корея с общо 5 медала и се е наредил сред петте най-добре представили се в света държави.

"Ще помня преживяването там цял живот, запознах се с много нови приятели, натрупах много положителни емоции и успях да се докосна до културата на много държани", каза момичето.

"Този успех, колкото е мой, толкова е и на всички други, които са ми помогали и подкрепяли през годините", заяви Кристина. Тя благодари и на родителите си за моралната и финансова опора.

Това е трети медал за школата по астрономия към Планетариума от международна олимпиада, припомни директорът Димитър Кокотанеков.

През 2002-ра със сребро от такъв форум се завърна Владимир Паланков, а отново бронз преди години завоюва Руслан Скоморохов.

Директорът на планетариума Димитър Кокотанеков и Кристина Кирова

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини