Септември: 7 сигнала за гладни мечки, 6 нападения от зверовете

През месец септември са извършени седем проверки по сигнали за нападения на мечки над селскостопанско имущество в Смолянско. Зверовете са нападали животни в
землищата на селата Левочево, Триград, Елево, Соколовци и Бостина, констатират от екоинспекцията в Родопите. В шест от случаите е установено, че нападението е от кафява мечка.

Инспекторите от РИОСВ-Смолян извършиха през изминалия месец и седем проверки на защитени територии. Това резерват „Казаните", резерват „Кастракли", поддържан резерват „Момчиловски дол", защитена местност „Връх Средногорец", защитена местност „Борино" природна забележителност „Градище", защитена местност „Соскучански дол", защитена местност „Падала". Констатирано е нарушение във  „Връх Средногорец" – сеч на 2 немаркирани дървета. Изготвено е предписание и е връчено на директора на ТП „ДГС Смилян" за предприемане на мерки за ограничаване на нарушението и засилване на контрола по опазване на ЗМ „Връх Средногорец". В другите защитени територии не се констатираха нарушения, добавиха от РИОСВ.

Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини